Reteta lu Chef Remus
E week-end...daca nu mergeti sa serviti masa la restaurant si vreti totusi sa mancati acasa...atunci cineva trebuie sacrificat si sa treaca la bucatarie.Ei bine te ajut eu...reteta simpla si delicioasa este pentru o portie dar o poti multiplica in functie de cate persoane servesc masa.Deci sa trecem la treaba.Avem nevoie de o transa de antricot de vita de la macelarie de cca 400 gr daca e file fara os sau de 500 gr daca e cu os.Transa de carne o vom condimenta cu sare piper o lingurita de ulei masline un catel usturoi taiat felii si rozmarin proaspat.Intr-un vas separat pregatim 200 gr ciuperci proaspete de marime medie,spalate si taiate felii sau jumatati pe care le condimentam cu sare piper si o lingurita de ulei masline si le stropim cu zeama de lamaie.Pe o tigaie grill incinsa la inceput prajim transa de carne cca 2-3minute pe ambele parti apoi la temp.joasa pina la prajire in functie de cum doriti,suculenta sau bine prajita.Dupa ce carnea este facuta,in acelasi grill sotam ciupercile cca 5-10min pina la prajire.Folosim aceiasi tigaie grill pentru un plus de savoare.Peste ciuperci punem putin marar proaspat tocat.Pentru a inobila friptura facem si o salata de valeriana sau rucola aromata cu sare piper si otet balsamic exact ca in imaginea de sus.Daca timpul va permite puteti servi toata delicatesea impreuna cu cartofi la cuptor.Asadar o ideie simpla de week-end.
Chef Remus Gateste Pasiune.




Comentarii
Trimiteți un comentariu